Gastouder Tilburg

Hoe kan ik gastouder worden of een gastouder zoeken in de regio Tilburg?

Om als gastouder in de regio Tilburg te kunnen acteren dient u te voldoen aan een aantal eisen. Allereerst dient u een diploma te hebben en tevens heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Ook moet u zich inschrijven bij een geregistreerd gastouderbureau in de regio Tilburg, bijvoorbeeld bij Gastouderbureau Oppascentrale de Langstraat.

Als u voor uw kind of kinderen een gastouder zoekt dan kunt u eenvoudig contact opnemen met Gastouderbureau Oppascentrale de Langstraat, wij zoeken dan een gastouder die bij u past. Neemt u in dat geval gerust contact met ons op.Gastouder Tilburg

Diploma gastouder en EHBO Tilburg

Om te mogen werken als gastouder moet u een geschikt diploma hebben. In de regeling Wko (artikel 10) staan alle diploma's die van toepassing zijn voor gastouders. Wilt u gastouder worden en staat het diploma niet op de lijst? U kunt dan bij DUO laten uitzoeken of het diploma toch voldoet voor gastouders in Tilburg en omgeving.

Het certificaat goed gastouderschap of een Ervaringscertificaat (EVC) volstaat ook. Daarnaast heeft u een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen nodig.

VOG aanvragen voor gastouderopvang

U heeft een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig om te mogen werken als gastouder. Een VOG kunt u aanvragen bij uw gemeente. Let op: uw huisgenoten moeten dit ook doen.

Gastouder zelf geen houder van gastouderbureau

Een gastouderbureau Tilburg zoals Gastouderbureau Oppascentrale de Langstraat is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gastouders. Dit staat in de Wet Kinderopvang. Het bureau moet de gastouders in de regio Tilburg begeleiden en de kwaliteit controleren. De gastouder kan daarom niet tegelijkertijd ook houder van een bureau zijn. De houder kan zichzelf niet begeleiden of controleren op kwaliteit.

Heeft u interesse om in de regio Tilburg gastouder te worden neem dan gerust contact op met Gastouderbureau Oppascentrale de Langstraat, wij helpen u graag verder. 

Informatie over Tilburg 

Tilburg is een stad in Noord-Brabant en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Tilburg. De stad had op 1 januari 2014 191.275 inwoners, 90% van het gemeentetotaal. Het is in inwonertal de zesde stad van Nederland.

Gedeeltelijke bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvang/vraag-en-antwoord/gastouder-worden
Share our website