Gastouder Waalwijk

Hoe kan ik gastouder worden of een gastouder zoeken in de regio Waalwijk?

Om als gastouder in de regio Waalwijk te kunnen acteren dient u te voldoen aan een aantal eisen. Allereerst dient u een diploma te hebben en tevens heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Ook moet u zich inschrijven bij een geregistreerd gastouderbureau in de regio waalwijk, bijvoorbeeld bij Gastouderbureau Oppascentrale de Langstraat.

Als u voor uw kind of kinderen een gastouder zoekt dan kunt u eenvoudig contact opnemen met Gastouderbureau Oppascentrale de Langstraat, wij zoeken dan een gastouder die bij u past. Neemt u in dat geval gerust contact met ons op.Raadhuis van de Gemeente Waalwijk

Diploma gastouder en EHBO Waalwijk

Om te mogen werken als gastouder moet u een geschikt diploma hebben. In de regeling Wko (artikel 10) staan alle diploma's die van toepassing zijn voor gastouders. Wilt u gastouder worden en staat het diploma niet op de lijst? U kunt dan bij DUO laten uitzoeken of het diploma toch voldoet voor gastouders in Waalwijk en omgeving.

Het certificaat goed gastouderschap of een Ervaringscertificaat (EVC) volstaat ook. Daarnaast heeft u een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen nodig.

VOG aanvragen voor gastouderopvang

U heeft een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig om te mogen werken als gastouder. Een VOG kunt u aanvragen bij uw gemeente. Let op: uw huisgenoten moeten dit ook doen.

Gastouder zelf geen houder van gastouderbureau

Een gastouderbureau Waalwijk zoals Gastouderbureau Oppascentrale de Langstraat is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gastouders. Dit staat in de Wet Kinderopvang. Het bureau moet de gastouders in de regio Waalwijk begeleiden en de kwaliteit controleren. De gastouder kan daarom niet tegelijkertijd ook houder van een bureau zijn. De houder kan zichzelf niet begeleiden of controleren op kwaliteit.

Heeft u interesse om in de regio Waalwijk gastouder te worden neem dan gerust contact op met Gastouderbureau Oppascentrale de Langstraat, wij helpen u graag verder. 

Informatie over Waalwijk 

Waalwijk (Brabants: Wólluk) is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt 47.108 inwoners (1 april 2016, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 68,15 km². Van de 45.640 inwoners die de gemeente telde in 2008, woonden er 30.720 in de stad Waalwijk (inclusief Driessen en industrieterreinen), 2.670 in het dorp Sprang, 5.080 in het dorp Vrijhoeve, 2.070 in het dorp 's Grevelduin-Capelle (Capelle) en tot slot 5.100 in het dorp Waspik (inclusief Waspik-Zuid). De gemeente Waalwijk maakt deel uit van de Langstraat. 

Gedeeltelijke bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvang/vraag-en-antwoord/gastouder-worden
Share our website