Gastouderbureau Tilburg

Als u op zoek bent naar een gastouderbureau in de regio Tilburg dan bent u bij Gastouderbureau Oppascentrale de Langstraat aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring in het bemiddelen tussen gastouders en vraagouders. Ouders kiezen voor gastouderopvang omdat het vertrouwd is. Hun kind ziet iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht daarbij is gastouderopvang zeer flexibel. Gastouders hebben namelijk veel vrijheid om de kinderopvang af te stemmen op de wensen van de ouder en op die van henzelf. Zo kan er een plezierige en langdurige opvangrelatie ontstaan.

Inschrijven bij gastouderbureau Tilburg

Om te kunnen werken als gastouder moet u zich inschrijven als gastouder bij een geregistreerd gastouderbureau zoals Gastouderbureau Oppascentrale de Langstraat. Gastouderbureaus moeten zich registreren in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP).

Vraagouder?

Bent u vraagouder en zoekt u een leuke gastouder voor uw kind of kinderen in de regio Tilburg dan helpen wij u graag bij uw zoektocht. Wij kennen de regio en hebben diverse gastouders in ons bestand. Naar gelang uw wensen of voorkeuren kunnen wij u een goede gastouder in uw regio aanbevelen. 

Overige eisen gastouder Tilburg worden

Naast de inschrijving bij een Gastouderbureau in de regio Tilburg dient u om zelf te kunnen werken als gastouder minimaal 18 jaar te zijn. En tijdens de opvang moet u Nederlands, Fries of een erkende Nederlandse streektaal spreken. Alle eisen aan gastouders staan in de Regeling Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. Gastouderbureau Tilburg

Doelstelling Gastouderbureau “Oppascentrale de Langstraat”

Een G.O.B. (gastouderbureau) bemiddelt de kinderopvang tussen ouders en gastouders. Het is een bijzondere vorm van kinderopvang die in huiselijke kring plaats vindt. De opvang kan geboden worden op het woonadres van de gastouder of op het woonadres van de ouders (met een maximum van 3 dagen in de week in het huis van de vraagouder). Naast dagopvang is ook naschoolse opvang of zelfs avond-  en nachtopvang mogelijk.
 
Gastouderopvang is een professionele, kleinschalige vorm van kinderopvang die de thuissituatie van de gastkindjes zoveel mogelijk benadert. Gastouderopvang biedt een aantal grote voordelen t.o.v. reguliere kinderopvang. Als gastouderbureau voor de regio Tilburg kunnen wij u precies aangeven wat de voordelen zijn en u verder helpen bij het worden van gastouder of het zoeken naar een geschikte gastouder voor uw kind.  

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van ons netwerk neem dan gerust contact met ons op.
Share our website